ΕΙΣΑΓΩΓΉ ΣΤΗΝ ΤΈΧΝΗ ΤΗΣ ΡΗΤΊΝΗΣ

Η τέχνη της ρητίνης έχει πλούσια και βαθιά σημασία. Μετά από όλα, έρχεται σε μια ποικιλία σχημάτων και μεγεθών, το καθένα απαιτεί ένα συγκεκριμένο είδος ρητίνης. Ως αποτέλεσμα, προτού μπορέσετε να απαντήσετε στην ερώτηση ” Τι είναι η τέχνη της ρητίνης;”πρέπει πρώτα να καταλάβετε τι είναι η ρητίνη. Θα σας δείξουμε πώς να παράγετε τέχνη ρητίνης και να εξηγήσετε τι είναι η ρητίνη.

Τι είναι η ρητίνη και πώς λειτουργεί;

Η ρητίνη είναι ένα υλικό υψηλής στιλπνότητας, υψηλού ιξώδους που μπορεί να βρεθεί τόσο σε οργανικές όσο και σε συνθετικές μορφές. Επειδή έχει ορισμένα χαρακτηριστικά με πλαστικό, υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις για τα δύο υλικά

Οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν ότι είναι μια μορφή πλαστικού, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι το πλαστικό είναι απλώς το αποτέλεσμα της επεξεργασμένης ρητίνης. Από την άλλη πλευρά, μερικοί άνθρωποι υποθέτουν λανθασμένα ότι το πλαστικό και η ρητίνη είναι το ίδιο πράγμα. Ωστόσο, η ουσία για την οποία θα μιλήσουμε δεν είναι η ίδια με το πλαστικό που χρησιμοποιείται σε πλαστικές σακούλες.

Τύποι ρητίνης που χρησιμοποιούνται στην τέχνη
Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι ρητινών και πολυμερών, αλλά μόνο τρεις χρησιμοποιούνται συνήθως στην τέχνη:

Ακρυλικό
Αυτή η ρητίνη, όπως υποδηλώνει το όνομά της, χρησιμοποιείται για να κάνει σαφή ακρυλικά αντικείμενα όπως φακούς, οθόνες και δοχεία. Έχει κατασκευαστεί με το συνδυασμό μιας σκόνης, ενός ακρυλικού πολυμερούς σώματος, και ενός μεθυλικού μονομερούς methacrylate, το οποίο ενεργεί ως hardener. Κατά συνέπεια, θα έχετε ένα θερμοπλαστικό προϊόν που μπορεί να επαναθερμανθεί και να χειριστεί ακόμα και μετά την τοποθέτησή του.

Πολυμερές
Τα θερμοσκληρυνόμενα πλαστικά, όπως το πολυμερές και οι εποξειδικές ρητίνες, δεν τήκονται όπως τα θερμοπλαστικά όταν εκτίθενται σε θερμότητα. Η θερμότητα ή άλλη μορφή καταλύτη, από την άλλη πλευρά, μπορεί να τα στερεοποιήσει, αφήνοντας ένα στερεό τελικό προϊόν που δεν μπορεί να επανατοποθετηθεί.

Το πολυμερές μπορεί να θεωρηθεί ως εναλλακτική λύση χαμηλού κόστους στην εποξειδική ρητίνη, αλλά με χαμηλότερη ποιότητα. Κατά συνέπεια, το χρησιμοποιούμε μόνο για τη ρίψη φορμών και όχι για τις εφαρμογές που απαιτούν μια λεπτότερη εμφάνιση. Αλλά αισθανθείτε ελεύθεροι να παίξετε με αυτό, ειδικά επειδή είναι λιγότερο ακριβό από το εποξικό. Η ρητίνη πολυμερούς, από την άλλη πλευρά, περιέχει δυνητικά επικίνδυνα συστατικά. Συγκεκριμένα, δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε περιορισμένο χώρο.

Εποξική
Η εποξειδική ρητίνη είναι το αγαπημένο μας go-to υλικό για τη δημιουργία τέχνης, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσει μια ποικιλία τέχνης ρητίνης. Επιπλέον, η εποξική είναι η ασφαλέστερη από τις τρεις ρητίνες που πρέπει να αντιμετωπιστούν, όπως υποδεικνύεται από την έλλειψη κακής οσμής και αρκετών προειδοποιητικών προειδοποιήσεων για την υγεία.

Ωστόσο, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν το χρησιμοποιείτε επειδή έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει σοβαρή αλλεργική αντίδραση στο δέρμα.

Πώς μπορείτε να κάνετε την τέχνη ρητίνης εύκολα;
Απλά περιγράφεται, είναι ένα έργο τέχνης κατασκευασμένο από υλικά ρητίνης, ειδικά πολυμερές ή εποξειδική ρητίνη.

Για να φτιάξετε πολυμερή ή εποξειδική ρητίνη, πρέπει να συνδυάσετε δύο συστατικά: το κύριο συστατικό ρητίνης και τον υγρό καταλύτη ή σκληρυντικό.

Χύτευση
Η χύτευση είναι η μέθοδος έκχυσης του μίγματος ρητίνης σε ένα καλούπι. Για χύτευση ρητίνης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ποικιλία αντικειμένων και καλουπιών. Ακόμα καλύτερα, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας. Απλά αποφύγετε τη χρήση μικροσκοπικών πλαστικών, όπως εκείνων που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία καραμελών, καθώς η ρητίνη θα προσκολληθεί σε αυτά.

Οι φόρμες ψησίματος σιλικόνης είναι μια καλή επιλογή επειδή είναι ανέξοδες και έρχονται σε ποικίλα σχέδια. Εξετάστε το εσωτερικό φινίρισμα του καλουπιού που έχετε επιλέξει επίσης. Μπορεί να είναι είτε γυαλιστερό είτε παγωμένο, το οποίο θα καθορίσει την εξωτερική υφή του ολοκληρωμένου κομματιού.

Έκχυση
Το χύσιμο, όπως αυτό που είμαστε αφοσιωμένοι, είναι ένας άλλος δημοφιλής τρόπος για τη δημιουργία τέχνης ρητίνης. Είναι μια τεχνική στην οποία η ρητίνη χύνεται πάνω σε μια επιφάνεια για να δημιουργήσει ένα μαρμάρινο 2D γλυπτό, μάλλον χύτευσης, το οποίο δημιουργεί 3D. Η διαφανής και αιθέρια επίστρωση των αποχρώσεων που δημιουργεί η έκχυση είναι δύσκολο να αναπαραχθεί με άλλα υλικά.

Επίστρωση
Η επίστρωση είναι μια διαδικασία που συνδυάζει τεχνικές χύτευσης και χύτευσης για να καλύψει ένα αντικείμενο με ρητίνη για σφράγιση ή αισθητικούς λόγους.

Θα διαπιστώσετε ότι η ρητίνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επικάλυψη ποικίλων υλικών, τόσο βιολογικών όσο και τεχνητών, όπως λουλούδια και ξύλο, καθώς και παιχνίδια και αναμνηστικά.

Τέχνη ρητίνης: ένας οδηγός βήμα προς βήμα
Η τέχνη της ρητίνης είναι πολύ διασκεδαστική, επομένως ενθαρρύνουμε την προσπάθεια κάθε προσέγγισης (ή ενός συνδυασμού αυτών) για να ανακαλύψετε την “εσωτερική φωνή τέχνης ρητίνης” σας.”

Τα πρώτα βήματα που πρέπει να κάνετε
Κάνοντας τέχνη ρητίνης, ωστόσο, αρχίζει με μια σειρά από βασικές διαδικασίες, ανεξάρτητα από το πόσο μπορείτε να εξερευνήσετε και να πειραματιστείτε με αυτό.

Βάλτε τον εξοπλισμό ασφαλείας.
Πάντα να φοράτε γάντια πριν χειριστείτε οποιοδήποτε προϊόν ρητίνης. Όταν ασχολείστε με το πολυμερές, συνιστάται επίσης μάσκα προσώπου.

Πάρτε το μίγμα ρητίνης σας έτοιμο
Χρησιμοποιώντας δύο ξεχωριστά κύπελλα μέτρησης και ένα ξύλινο ραβδί popsicle για ανάδευση, συνδυάστε τη ρητίνη και το σκληρυντικό σας σύμφωνα με την αναλογία που καθορίζεται στο δοχείο.

Χρησιμοποιήστε κύπελλα μέτρησης πολυπροπυλενίου όπου είναι δυνατόν. Υπάρχουν αρκετές εταιρείες που παράγουν κύπελλα μέτρησης μίας χρήσης σχεδιασμένα αποκλειστικά για βαφή ρητίνης.

Συμπέρασμα

Ωστόσο, λόγω της επαναχρησιμοποίησής τους, ευνοούμε αυτά από πολυπροπυλένιο, συμπεριλαμβανομένων των εκδοχών. Απλά κυλήστε το Κύπελλο στην παλάμη σας για να αφαιρέσετε το σετ ή τη σκληρυμένη ρητίνη. Ο ήχος της ρητίνης που σπάει από το κύπελλο θα σας δώσει μια ευχάριστη κρίση.

Μπορεί εύκολα να ξεφλουδιστεί με τα δάχτυλά σας. Είναι απλούστερο εάν κρατάτε τον ξύλινο αναδευτήρα μέσα από τη στιγμή που μπορείτε να σύρετε τη ρητίνη έξω με αυτό. Η καθαρή ταινία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αφαίρεση μικροσκοπικών θραυσμάτων. Το πολυπροπυλένιο και η ρητίνη δεν αναμειγνύονται, καθιστώντας τον διαχωρισμό των δύο αρκετά απλό, ακόμη και με ελάχιστη προσπάθεια. Θέλετε να μάθετε τέχνη ρητίνης στη συνέχεια συνδεθείτε σήμερα και απολαύστε αυτόν τον οδηγό τέχνης ρητίνης από acrylgiessen.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *