Η YINKA ILORI & LEGO ΣΥΝΕΡΓΆΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ LAUNDERETTE OF DREAMS, ΜΙΑ ΔΩΡΕΆΝ, ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΉ ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΤΈΧΝΗΣ.

Ο όμιλος LEGO συνεργάστηκε με τον βραβευμένο καλλιτέχνη και σχεδιαστή Yinka Ilori για να δημιουργήσει το Launderette of Dreams, μια ελεύθερη, διαδραστική εγκατάσταση τέχνης στο Λονδίνο που εμπνέεται από τη δημιουργική αισιοδοξία και την ανθεκτικότητα των παιδιών.

Η εγκατάσταση επαναπροσδιορίζει ένα κοινοτικό πλυντήριο ως ζωντανό χώρο παιχνιδιού χρησιμοποιώντας τούβλα LEGO ® στο πολύχρωμο στυλ της Ilori. Ο σχεδιασμός θα ενημερωθεί από ιδέες που αναπτύχθηκαν με παιδιά από το πρώην δημοτικό σχολείο του, St Jude & St Paul’s C Of E, με τον Ilori να ζωντανεύει τις ιδέες του και να αντικατοπτρίζει την αχαλίνωτη φαντασία των παιδιών.

Τα στοιχεία που συνήθως βρίσκονται μέσα σε ένα πλυντήριο θα μεταμορφωθούν για να δείξουν πώς τα παιδιά χρησιμοποιούν το παιχνίδι και τις δημιουργικές τους ικανότητες επίλυσης προβλημάτων για να μετατρέψουν τις καθημερινές εμπειρίες σε περιπέτειες.

Για την εγκατάσταση, ο Ilori βασίζεται σε παιδικές αναμνήσεις από την επίσκεψη στο τοπικό πλυντήριο στο Essex Road, βόρειο Λονδίνο με την οικογένειά του, και τις πρώτες εμπειρίες του να αγκαλιάσει τη φαντασία του για να κάνει τον κόσμο γύρω του πιο παιχνιδιάρικο.

Το πλυντήριο των ονείρων ελπίζει να δείξει ότι ακόμη και οι πιο κοσμικές δραστηριότητες μπορεί να είναι χαρούμενες όταν προσεγγίζονται με την παιχνιδιάρικη αισιοδοξία ενός παιδιού. Η εγκατάσταση θα καλέσει τους επισκέπτες να έρθουν μαζί, να τους εμπνεύσουν να δημιουργήσουν τις δικές τους δημιουργίες χρησιμοποιώντας τούβλα LEGO και θα τονίσει πώς το παιχνίδι μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να αναπτύξουν δια βίου δεξιότητες όπως δημιουργική επίλυση προβλημάτων, επικοινωνία και ανθεκτικότητα.

Γνωστή για τη χρήση ζωντανών χρωμάτων και τολμηρών μοτίβων, το έργο του Yinka Ilori εγχέει χαρά στους καθημερινούς χώρους και λέει ιστορίες εμπνευσμένες από τη βρετανική και Νιγηριανή κληρονομιά του. Αυτή η εγκατάσταση ακολουθεί μια σειρά από διάσημες πρόσφατες προμήθειες, συμπεριλαμβανομένης μιας σειράς διαβάσεων πεζών στο κεντρικό Λονδίνο και το City of London, ένα γήπεδο μπάσκετ στο Canary Wharf του Λονδίνου, σκηνογραφία και αγαλματίδιο για τα BRIT Awards, παιδική χαρά στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, και σχεδιασμός αυλής στο Somerset House, Λονδίνο.

Το Lego ® play είναι από καιρό η απόλυτη πλατφόρμα για δημιουργική επίλυση προβλημάτων, παρέχοντας τα εργαλεία για τα παιδιά να χτίσουν οτιδήποτε μπορούν να φανταστούν. Τώρα στο τρίτο έτος, η εκστρατεία Rebuild the World του 2021 γιορτάζει τη δημιουργικότητα των παιδιών, τους εμπνέει να φανταστούν έναν καλύτερο κόσμο και δείχνει πώς το Lego play τους βοηθά να αναπτύξουν τις δεξιότητες που χρειάζονται για να είναι επιτυχείς σε αυτό.

Το πλυντήριο των ονείρων θα είναι ανοιχτό από τις 28 Οκτωβρίου-6 Νοεμβρίου στο 133-135 Bethnal Green Rd, London E2 7DG και θα είναι ελεύθερο να εισέλθει. Θα υπάρξει επίσης μια περιορισμένη σειρά εργαστηρίων για να κάνετε κράτηση με λεπτομέρειες που ανακοινώθηκαν σύντομα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.